روش آموزش درس انشا
تاريخ : سه شنبه 26 ارديبهشت 1391برچسب:, | 17:54 | نویسنده : برستاقی

-در تدریس درس انشاء روش گل آفتابگردون می تواند بزرگترین و مهمترین کمک را به کسانی بکند که به انشاء به دیده یک درس تخصصی نــگاه نمی کنند!این روش همان روش جزء به کل است!یعنی ما موضوع را وسط گـل آفتابگردون و موارد مهم و کلیدی مربوط به موضوع را داخل گلبرگ ها می نویسیم و بدین تــــــرتیب به دانش آموز در نوشتن انشاءکمک می کنیم.بــــــه طور مثال موضوع انشاء درباره ایثار...

ما کلمه ایثار را وسط گل آفتابگردون و مــــوارد مرتبط به آن مثل معنای لغوی ایثار-انواع مختلف ایثار مثل از خود گذشتگی یک مادر در قبال فرزندش-ایثار یک رزمنده برای وطنش-اجر وپاداش کسی که ایثار می کند(با توجه به روایات و احــادیث متعدد و موجود) رابیان می کنیم.قابل به ذکر است ما فرعیات و جزییات مـــــــوضوع انشاء را که در گلبرگ هابه صورت تیتروارنوشته شده است را می توانیم به شـــــکل کمک و راه اندازی فکر دانش آموز برای نوشتن مابقی انشاء انجام دهیم.شــــــــــک نکنید دیگر دانش آموزبه چند خط انشاء نوشتن اکتفاء نمی کند و قلـــــــــــــــم های بچه ها همچنان بر روی کــــــــــاغذ مشغول نقش آفرینی است!!

 

2-موضوع دیگری که می توانیم در روش تدریس درس انشاء از آن نام ببریم روش بدیعه پردازی است.بدیعه پردازی یعنی کار کردن انشاء به صورت پایه!!و این که تفکر خلاق برانگیخته شود.به طــــــــور مثال یک نقاشی روی تــــــخته کشیده شود- سپس توصیف گردد و سرانجام در قـــــــالب یک مــــــوضوع انشاء به دانش آموزان ارایه شود. یا ما داســــــتانی را برای دانش آموز تعریــــــــف می کنیم ودانـــــــــــش آموز برداشت خود را از آن موضوع بـــــــرایمان مــــی نویسد. مثلاً در مورد (بعثت) 15-10 تشبیه نوشته می شود دانش آموز قیاس می کند و ســـــر انجام یک تشبیه را برای انشاء می نویسد!! لازم به ذکر است که بــــــدیعه پردازی بیشتر در پــــایه های چهارم و پنجم اتفاق می افتد.

 

3-مورد دیگری که می تواند منجر به نوشتن انشایی خوب از ســوی دانش آمــوزان شود اینست که ما ابتدا خوراک ذهنی را از طریق ارایه داستان ها- احــادیث و اشعار مرتبط به موضوع در مقدمه کلاس ارایه دهیم.اگرفضای موضوع,زیاد انــتزاعی نبود  دانش آموز رابه شکل حضوری درگیرموضوع کنیم.مثلاُ اگرموضـوع درمورد درخت

بود حیاط مدرسه با درختانی که دارد می تواند سوژه خوبی برای تدریس درس انشاء درخارج از کلاس باشد...هم چنین یک هفته قبل از نوشتن انشاء,موضــــــــــوع را با دانش آموز مطرح کنیم تا بدین شکل دانش آموز در مـواجهه و سوالاتی که از والدین

می کند هم چنین با استفاده از کتاب ها و مجلاتی که احیاناً در محیط خانه یا مـــدرسه نسبت به موضوع می یابد ویا از طریق اینترنت...همه و همه را به انــــــــــــباری پر برای نوشتن خود تبدیل کند!!

 

4-چون دانش آموز ابتدایی به محض ورود به کلاس اول به جزییات درس فـــــارسی نزدیک و نزدیک تر می شود پس بهترین فــــــــرصت است تا در سالهای بعد, مبانی و اصول یک نگارش صـــــــحیح همراه با بکاربستن درست فعل-فاعل-مفعول –نقطه و ویرگول و علایم تعجب و پرسش و... را برای او مــــــــــهیا کنیم تا در ســــــالهای بالاتر ( بخصوص برای نوشتن یک انشای ساده) مشـــــــــــــکلی در نگارش نداشته باشد.مشـــــکلی که امروزه در بزرگـــــسالان ما هم دیده می شود که عــــــــــلی رغم داشتن مدارک دانشگاهی,در ارایه حتی یک درخواست ساده اداری  به لــحاظ رعایت فن نگارش و قواعد ادبی ,عاجز و ناتوانند!!!

 

 

5-ما می توانیم خوب صحبت کردن را هم به دانش آموزان از همـــــان ابتدای کار یاد دهیم.  در واقع خوب صحبت کردن تأثیر مستقیمی در خوب نوشتن دارد. زمــــانی که

اعتماد به نفس دانش آموز بالا می رود- اســــــــــترس کم می شود-قدرت تکلم و فن بیان(بخصوص فی البداهه سخن گفتن )افزایش پیدا می کند!

امروزه شاید پشت میکروفون رفتن و سخنرانی کردن برای خــــیلی از ما معلم ها در مدرسه به معضلی اساسی تبدیل شده است!آن گاه که به بهــــــــــــانه های مختلف از ایستادن پشت تریبون طفره می رویم و این مسؤولیت رابه مــدیر که در واقع (توفیق اجباری همیشه در جمع صحبت کردن را دارد)می دهیم!!

 

اما برای در جمع صحبت کردن و سخنرانی کردن بچه ها چه باید کرد؟!

 

ساده است!! کتاب های داستانی بچه ها,بهترین کمک برای این کـــــــــار است! و بی شک بهترین سوژه برای جهت دهی اهداف ,از ســـــــوی ما خواهد بود!! یعنی دانش آموز در وهله نخست,داستان رامـــــــــی خواند, فردای آن روز آن را در جمع تعریف  می کند.  برای دانش آموزان پایه چـــــــهارم و پنجم  هم دیدن مثلاً ده دقیقه از اخبار ساعت نه شب (بدین شکل که اخــــبار را ببیند –نکات مهم را یادداشت برداری کند و فردا, آن موضوع را در جمع مورد بحث و بررسی قرار دهد.) راه حل و ایــــده بسیار خوبی خواهد بود!! در این حین ما می توانیم با به چالش کشیدن موضوع مطرح شده از سوی دانش آموز , سمت و ســــــــــوی بحث را به دست بگیریم و  دانش آموز را به حفظ طــوطی وار چیزهایی که مثلاً از اخبار دیشب شنیده و حال نوشته  و برای ما توضیح داده, نبریم!!

 

 6-مورد دیگری که می تواند تفکر خلاق و انتزاعی دانش آموزان را از همین سن کم پرورش دهد اینست که به دانش آموز نقش یک نویسنده یا کـــــــارگردان دهیم .کتاب داستانی به آنان معرفی کنیم ...ابتدا دانش آموز, بـــــرداشت خودش را از داستانی که خوانده بگوید (یعنی ابتدا خودش باشد) سپس به او بگوییم دوست داشت جـــای کدام شخصیت داستان باشد و چرا؟! سرانجام اگر جای مثلاً فلان نقش یا شخصیت بود چه می کرد؟! (در این حین ما می توانیم واکنش او را در مـــــواجهه با یک نقش مثبت و یابرعکس ,یک نقش منفی ) بررسی کنیم !

در واقع ما با این کار دانش آموز را در موقعیت یک نویسنده – سپس یک کارگردانی که نقش ها را ترتیب و تاثیر می دهد می بریم !!

 

براستی اگر در این سنین , این چنین ,دانش آموزان در موقعیت چــــالش و بررسی و کاوش قرار بگیرند آیا در سنین بالاتر نوشتن چندین صفحه انشاء و بیرون آمدن چند نویسنده از میان آنها , فکر خام و بی خودی است؟!!

 

7-روزی که انشاء داریم می توانیم در ابتدای درس و کلاس ابتدا چند بیت از شـــــعر شعرای کلاسیک یا چند بیت ازشعر  شعرای معاصر را در قالب های مختلف مثل غزل –قصیده-شعر نو و حتی سپید برای دانش آموزان بخوانیم یا یک نـــــثر ادبی را برای آنان دکلمه کنیم – می توانیم از نوارها یا سی دی های شـــــعرای بنام که جدیداً هم با موزیک خوانده شده است استفاده کنیم ...بــــــــــــــعدها خود دانش آموزان داوطلبین خواندن شعرهای مختلف از شعرای مختلف خواهند بود!!!

 

8-فضای مسابقات ادبی را درکلاس یا مــــدرسه خودمان ترویج دهیم...بدین شکل که اگر فضای مسابقه و حس رقابت در زمــــــــینه های نویسندگی-مقاله-شعر-نثرادبی و مطالعه و تحقیق در سطح مدرسه –شهرستان و یا حـــــتی استان وکشور برای دانش آموزان به وجود آید ,بدون شک انگیزه آنان در قلــم دست گرفتن به مراتب بالاتر می رود!! شاید یک روز,چند بیت (احتمالاً بی سر وته از نظر ما) در ابتدای کـاراز طرف دانش آموزمان به ما ارایه داده شود و گــفته شود که شعر یا نوشته اشان است..پس با دیدن این صحنه زیاد تعجب نکنید و به آن نوشته ها احترام بگذارید!!

 

9-مثل کتاب آسمانی ما قرآن که آشنایی با هیأت و شکل ظــــــــــاهری آن برای دانش آموزان  بسیار مهم و ارزشمند است ما می توانیم کتاب هایی چون بـــــوستان سعدی –غـــــــــزلیات حافظ یا کتاب ها و رمان هایی از نویسندگان بزرگ جهان را به کلاس بیاوریم و این حس که روزی شاید نام شــــــــــما دانش آموزان هم  بر روی کتابی به عنوان نویسنده یا شاعر , چاپ شود به وجود آوریم !!!

 

10-می توانیم از نویسندگان یا شاعران بنام شـــهر یا منطقه امان در کلاس انشاء به عنوان  افراد موفق و زبده استفاده کنیم.حضور این افراد سـرشناس می تواند انگیزه  را در بین دانش آموزان به مراتب بالاتر ببرد!! مخصوصاً آن که مــــــــعلم کلاس به کســـــــــــــانی که بهترین انشاء را نوشته اند گفته باشد که شما جایزه اتان را از این شاعر یا نویسنده معروف شهرمان به همراه امـــــــضاء مخصوصش دریافت خواهید کرد!  

 

11-حیاط مدرسه هم جزء مکان هایی است که می تواند بهترین کـــمک را به تدریس بسیاری از درس ها بخصوص درس  انشاء بکند...در حـــیاط مــــدرسه می توان چند تخته کــــــــــــــلاس را در قسمت های مختلف نصب کرد و کاربردهای مختلف از این کار استخراج کرد.در واقع این کار چند حسن دارد...اول این که هرکس به فـــــراخور حالش در آن چیزی می نویسد.مثلاً دانش آموزی آن دسته از مـسایل ریاضی راکه بلد نیست از دوستش می پرسد ودر آن راه حـــــــل ها را ارایه می دهد و تمرین می کند- دانش آموزی دیــــــــگر در آن نقاشی می کـــــشد و بدین ترتیب احساسات خود را بر روی تخته آشکار می کند! اما آن چیزی که در ایــــــــــن گــــــــفتار برای ما بسیار با اهمیت است اینست که ما اول هر صبح یا ظهر که کلاس داریم قبل از حــــــضور بچه ها یک جمله مهم و اساسی از بزرگان و پیامبران و امامان را با خط خــــــــــــوانا بر روی تخته  می نویسیم و از دانش آموزان می خواهیم که عــــــــــــــــــلاوه براین که مـــــــــطالب نوشته شده را از روی تخته پـــــاک نکنند,هر مطلب یا نوشته زیبایی از هرشـــــــــخصیت مـــــــــــهم و بزرگ, که شنیده یا خوانده اند و حتی نوشته هایی از خـــــــــــــــــــودشان را به دفتر مـــــــــــــــدرسه تحویل دهند تا با صلاحدید مسوولان مــدرسه با ذکر نام نـــــــــویسنده و حتی  نام خودشان در ذیــل نوشته,  از آن نوشته ها استفاده شود و تا فــــــــــردای آن روز جمله ای جدیدتر و حــــــرکتی تازه تر...در واقع ما با این چند روش ســــاده  تمرین جدیدی برای آمــوزش همگانی درس انشاء کرده ایم!! و جـــسارت تازه ای به قلب و قلم دانش آموزانمان هــــــــــــــــــــدیه داده ایم..

حــــــــــال با همه این اوصاف می توانیم به درس  مهــجور و مظلوم انشاء نفس تـــــــــازه ای بدهیم وبــا یک نــــــفس عـــمــــــــــــــــــــــــــــــیق فــــــــــــریاد  کنیم انـــشاء... تولد تازه ات  مبارک !!!-در تدریس درس انشاء روش گل آفتابگردون می تواند بزرگترین و مهمترین کمک را به کسانی بکند که به انشاء به دیده یک درس تخصصی نــگاه نمی کنند!این روش همان روش جزء به کل است!یعنی ما موضوع را وسط گـل آفتابگردون و موارد مهم و کلیدی مربوط به موضوع را داخل گلبرگ ها می نویسیم و بدین تــــــرتیب به دانش آموز در نوشتن انشاءکمک می کنیم.بــــــه طور مثال موضوع انشاء درباره ایثار...

ما کلمه ایثار را وسط گل آفتابگردون و مــــوارد مرتبط به آن مثل معنای لغوی ایثار-انواع مختلف ایثار مثل از خود گذشتگی یک مادر در قبال فرزندش-ایثار یک رزمنده برای وطنش-اجر وپاداش کسی که ایثار می کند(با توجه به روایات و احــادیث متعدد و موجود) رابیان می کنیم.قابل به ذکر است ما فرعیات و جزییات مـــــــوضوع انشاء را که در گلبرگ هابه صورت تیتروارنوشته شده است را می توانیم به شـــــکل کمک و راه اندازی فکر دانش آموز برای نوشتن مابقی انشاء انجام دهیم.شــــــــــک نکنید دیگر دانش آموزبه چند خط انشاء نوشتن اکتفاء نمی کند و قلـــــــــــــــم های بچه ها همچنان بر روی کــــــــــاغذ مشغول نقش آفرینی است!!

 

2-موضوع دیگری که می توانیم در روش تدریس درس انشاء از آن نام ببریم روش بدیعه پردازی است.بدیعه پردازی یعنی کار کردن انشاء به صورت پایه!!و این که تفکر خلاق برانگیخته شود.به طــــــــور مثال یک نقاشی روی تــــــخته کشیده شود- سپس توصیف گردد و سرانجام در قـــــــالب یک مــــــوضوع انشاء به دانش آموزان ارایه شود. یا ما داســــــتانی را برای دانش آموز تعریــــــــف می کنیم ودانـــــــــــش آموز برداشت خود را از آن موضوع بـــــــرایمان مــــی نویسد. مثلاً در مورد (بعثت) 15-10 تشبیه نوشته می شود دانش آموز قیاس می کند و ســـــر انجام یک تشبیه را برای انشاء می نویسد!! لازم به ذکر است که بــــــدیعه پردازی بیشتر در پــــایه های چهارم و پنجم اتفاق می افتد.

 

3-مورد دیگری که می تواند منجر به نوشتن انشایی خوب از ســوی دانش آمــوزان شود اینست که ما ابتدا خوراک ذهنی را از طریق ارایه داستان ها- احــادیث و اشعار مرتبط به موضوع در مقدمه کلاس ارایه دهیم.اگرفضای موضوع,زیاد انــتزاعی نبود  دانش آموز رابه شکل حضوری درگیرموضوع کنیم.مثلاُ اگرموضـوع درمورد درخت

بود حیاط مدرسه با درختانی که دارد می تواند سوژه خوبی برای تدریس درس انشاء درخارج از کلاس باشد...هم چنین یک هفته قبل از نوشتن انشاء,موضــــــــــوع را با دانش آموز مطرح کنیم تا بدین شکل دانش آموز در مـواجهه و سوالاتی که از والدین

می کند هم چنین با استفاده از کتاب ها و مجلاتی که احیاناً در محیط خانه یا مـــدرسه نسبت به موضوع می یابد ویا از طریق اینترنت...همه و همه را به انــــــــــــباری پر برای نوشتن خود تبدیل کند!!

 

4-چون دانش آموز ابتدایی به محض ورود به کلاس اول به جزییات درس فـــــارسی نزدیک و نزدیک تر می شود پس بهترین فــــــــرصت است تا در سالهای بعد, مبانی و اصول یک نگارش صـــــــحیح همراه با بکاربستن درست فعل-فاعل-مفعول –نقطه و ویرگول و علایم تعجب و پرسش و... را برای او مــــــــــهیا کنیم تا در ســــــالهای بالاتر ( بخصوص برای نوشتن یک انشای ساده) مشـــــــــــــکلی در نگارش نداشته باشد.مشـــــکلی که امروزه در بزرگـــــسالان ما هم دیده می شود که عــــــــــلی رغم داشتن مدارک دانشگاهی,در ارایه حتی یک درخواست ساده اداری  به لــحاظ رعایت فن نگارش و قواعد ادبی ,عاجز و ناتوانند!!!

 

 

5-ما می توانیم خوب صحبت کردن را هم به دانش آموزان از همـــــان ابتدای کار یاد دهیم.  در واقع خوب صحبت کردن تأثیر مستقیمی در خوب نوشتن دارد. زمــــانی که

اعتماد به نفس دانش آموز بالا می رود- اســــــــــترس کم می شود-قدرت تکلم و فن بیان(بخصوص فی البداهه سخن گفتن )افزایش پیدا می کند!

امروزه شاید پشت میکروفون رفتن و سخنرانی کردن برای خــــیلی از ما معلم ها در مدرسه به معضلی اساسی تبدیل شده است!آن گاه که به بهــــــــــــانه های مختلف از ایستادن پشت تریبون طفره می رویم و این مسؤولیت رابه مــدیر که در واقع (توفیق اجباری همیشه در جمع صحبت کردن را دارد)می دهیم!!

 

اما برای در جمع صحبت کردن و سخنرانی کردن بچه ها چه باید کرد؟!

 

ساده است!! کتاب های داستانی بچه ها,بهترین کمک برای این کـــــــــار است! و بی شک بهترین سوژه برای جهت دهی اهداف ,از ســـــــوی ما خواهد بود!! یعنی دانش آموز در وهله نخست,داستان رامـــــــــی خواند, فردای آن روز آن را در جمع تعریف  می کند.  برای دانش آموزان پایه چـــــــهارم و پنجم  هم دیدن مثلاً ده دقیقه از اخبار ساعت نه شب (بدین شکل که اخــــبار را ببیند –نکات مهم را یادداشت برداری کند و فردا, آن موضوع را در جمع مورد بحث و بررسی قرار دهد.) راه حل و ایــــده بسیار خوبی خواهد بود!! در این حین ما می توانیم با به چالش کشیدن موضوع مطرح شده از سوی دانش آموز , سمت و ســــــــــوی بحث را به دست بگیریم و  دانش آموز را به حفظ طــوطی وار چیزهایی که مثلاً از اخبار دیشب شنیده و حال نوشته  و برای ما توضیح داده, نبریم!!

 

 6-مورد دیگری که می تواند تفکر خلاق و انتزاعی دانش آموزان را از همین سن کم پرورش دهد اینست که به دانش آموز نقش یک نویسنده یا کـــــــارگردان دهیم .کتاب داستانی به آنان معرفی کنیم ...ابتدا دانش آموز, بـــــرداشت خودش را از داستانی که خوانده بگوید (یعنی ابتدا خودش باشد) سپس به او بگوییم دوست داشت جـــای کدام شخصیت داستان باشد و چرا؟! سرانجام اگر جای مثلاً فلان نقش یا شخصیت بود چه می کرد؟! (در این حین ما می توانیم واکنش او را در مـــــواجهه با یک نقش مثبت و یابرعکس ,یک نقش منفی ) بررسی کنیم !

در واقع ما با این کار دانش آموز را در موقعیت یک نویسنده – سپس یک کارگردانی که نقش ها را ترتیب و تاثیر می دهد می بریم !!

 

براستی اگر در این سنین , این چنین ,دانش آموزان در موقعیت چــــالش و بررسی و کاوش قرار بگیرند آیا در سنین بالاتر نوشتن چندین صفحه انشاء و بیرون آمدن چند نویسنده از میان آنها , فکر خام و بی خودی است؟!!

 

7-روزی که انشاء داریم می توانیم در ابتدای درس و کلاس ابتدا چند بیت از شـــــعر شعرای کلاسیک یا چند بیت ازشعر  شعرای معاصر را در قالب های مختلف مثل غزل –قصیده-شعر نو و حتی سپید برای دانش آموزان بخوانیم یا یک نـــــثر ادبی را برای آنان دکلمه کنیم – می توانیم از نوارها یا سی دی های شـــــعرای بنام که جدیداً هم با موزیک خوانده شده است استفاده کنیم ...بــــــــــــــعدها خود دانش آموزان داوطلبین خواندن شعرهای مختلف از شعرای مختلف خواهند بود!!!

 

8-فضای مسابقات ادبی را درکلاس یا مــــدرسه خودمان ترویج دهیم...بدین شکل که اگر فضای مسابقه و حس رقابت در زمــــــــینه های نویسندگی-مقاله-شعر-نثرادبی و مطالعه و تحقیق در سطح مدرسه –شهرستان و یا حـــــتی استان وکشور برای دانش آموزان به وجود آید ,بدون شک انگیزه آنان در قلــم دست گرفتن به مراتب بالاتر می رود!! شاید یک روز,چند بیت (احتمالاً بی سر وته از نظر ما) در ابتدای کـاراز طرف دانش آموزمان به ما ارایه داده شود و گــفته شود که شعر یا نوشته اشان است..پس با دیدن این صحنه زیاد تعجب نکنید و به آن نوشته ها احترام بگذارید!!

 

9-مثل کتاب آسمانی ما قرآن که آشنایی با هیأت و شکل ظــــــــــاهری آن برای دانش آموزان  بسیار مهم و ارزشمند است ما می توانیم کتاب هایی چون بـــــوستان سعدی –غـــــــــزلیات حافظ یا کتاب ها و رمان هایی از نویسندگان بزرگ جهان را به کلاس بیاوریم و این حس که روزی شاید نام شــــــــــما دانش آموزان هم  بر روی کتابی به عنوان نویسنده یا شاعر , چاپ شود به وجود آوریم !!!

 

10-می توانیم از نویسندگان یا شاعران بنام شـــهر یا منطقه امان در کلاس انشاء به عنوان  افراد موفق و زبده استفاده کنیم.حضور این افراد سـرشناس می تواند انگیزه  را در بین دانش آموزان به مراتب بالاتر ببرد!! مخصوصاً آن که مــــــــعلم کلاس به کســـــــــــــانی که بهترین انشاء را نوشته اند گفته باشد که شما جایزه اتان را از این شاعر یا نویسنده معروف شهرمان به همراه امـــــــضاء مخصوصش دریافت خواهید کرد!  

 

11-حیاط مدرسه هم جزء مکان هایی است که می تواند بهترین کـــمک را به تدریس بسیاری از درس ها بخصوص درس  انشاء بکند...در حـــیاط مــــدرسه می توان چند تخته کــــــــــــــلاس را در قسمت های مختلف نصب کرد و کاربردهای مختلف از این کار استخراج کرد.در واقع این کار چند حسن دارد...اول این که هرکس به فـــــراخور حالش در آن چیزی می نویسد.مثلاً دانش آموزی آن دسته از مـسایل ریاضی راکه بلد نیست از دوستش می پرسد ودر آن راه حـــــــل ها را ارایه می دهد و تمرین می کند- دانش آموزی دیــــــــگر در آن نقاشی می کـــــشد و بدین ترتیب احساسات خود را بر روی تخته آشکار می کند! اما آن چیزی که در ایــــــــــن گــــــــفتار برای ما بسیار با اهمیت است اینست که ما اول هر صبح یا ظهر که کلاس داریم قبل از حــــــضور بچه ها یک جمله مهم و اساسی از بزرگان و پیامبران و امامان را با خط خــــــــــــوانا بر روی تخته  می نویسیم و از دانش آموزان می خواهیم که عــــــــــــــــــلاوه براین که مـــــــــطالب نوشته شده را از روی تخته پـــــاک نکنند,هر مطلب یا نوشته زیبایی از هرشـــــــــخصیت مـــــــــــهم و بزرگ, که شنیده یا خوانده اند و حتی نوشته هایی از خـــــــــــــــــــودشان را به دفتر مـــــــــــــــدرسه تحویل دهند تا با صلاحدید مسوولان مــدرسه با ذکر نام نـــــــــویسنده و حتی  نام خودشان در ذیــل نوشته,  از آن نوشته ها استفاده شود و تا فــــــــــردای آن روز جمله ای جدیدتر و حــــــرکتی تازه تر...در واقع ما با این چند روش ســــاده  تمرین جدیدی برای آمــوزش همگانی درس انشاء کرده ایم!! و جـــسارت تازه ای به قلب و قلم دانش آموزانمان هــــــــــــــــــــدیه داده ایم..

حــــــــــال با همه این اوصاف می توانیم به درس  مهــجور و مظلوم انشاء نفس تـــــــــازه ای بدهیم وبــا یک نــــــفس عـــمــــــــــــــــــــــــــــــیق فــــــــــــریاد  کنیم انـــشاء... تولد تازه ات  مبارک !!!


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52170159-2', 'auto'); ga('send', 'pageview');